Muuttunut mies?

SDP:n kansanedustaja Hussein Abu Gülel al-Taee ilmoittaa Twitterissä olevansa mukana perustamassa eduskuntaan kurdien ystävyysryhmää. Tässä ei ole mitään väärää, mutta al-Taeen aiemmat kirjoitukset pakottavat kysymään toimenpiteen taustamotiiveja sekä sitä, missä määrin Iranin (kurdivähemmistöään sortavaa) hallintoa myötäileviä näkemyksiä sosiaalisessa mediassa esittänyt al-Taee edes nauttii Suomen kurdiyhteisön luottamusta. Ovatko tätä pohtineet muut ystävyysseuraa perustamassa olleet kansanedustajat?

On tunnettu tosiasia, että ystävyysryhmien kautta voi saada merkittävästi julkisuus- ja jopa taloudellisia resursseja paitsi suhteiden vaalimiseen, myös niiden ja yhteistyön kohteena olevien kansojen esittämiseen halutussa valossa. Näkökulma ei suinkaan aina ole yhteneväinen kansan tai sen enemmistön näkemysten kanssa. Onko kurdien ystävyysryhmän todellinen tarkoitus antaa ääni tasapuolisesti Suomen kurdeille, vai pelkästään luoda suomalaiseen keskusteluun Iranin ja Venäjän kannalta hyväksyttävien toimijoiden mielipidemonopoli? 


Huhtikuu 2012

Entä mikä on tämä ”tilasto”, johon al-Taee viittasi Facebook-sivuillaan vuonna 2012, jonka mukaan ”kurdit” olivat yliedustettuina ”raiskaajissa”?


Onko al-Taeen entinen työnantaja - Irakin lähetystö - suorittanut "raiskaajien" etnistä profilointia?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rauhaa vai vihaa?